Yoga voor een sterk en soepel lichaam

Yoga is een bewegingsvorm die al duizenden jaren beoefend wordt. Het is oorspronkelijk afkomstig uit Inda. Er zijn heel veel goede redenen om aan yoga te gaan doen. Iedereen ervaart het effect van yoga op zijn eigen manier, maar een aantal resultaten van regelmatig yoga beoefenen komen steeds weer terug. Ontspannen, rust nemen en even tijd voor jezelf is er één van. Sommige mensen vergelijken het met mediteren. Een ander effect van het beoefenen van yoga is meer lichamelijk: het maakt je lichaam soepel en sterk. Yoga Capelle aan den Ijssel biedt lessen in meerdere vormen van yoga.

Hatha yoga

Hatha yoga is een populaire vorm van yoga en richt zich op zowel lichaam als geest. Je besteedt in de oefeningen veel aandacht aan je ademhaling en ontspanning. Er worden wel fysieke oefeningen gedaan, maar die zijn niet heel zwaar. De nadruk ligt op ontspanning en het soepel maken of houden van het lichaam. Ook wordt je je bewuster van je houding en je manier van bewegen. Daardoor verminder je ook de kans op klachten die ontstaan door een verkeerde houding. 

Power yoga

Power yoga is meer gericht op fysieke oefeningen. Het is krachtiger en dynamischer. Oefeningen worden achter elkaar in een serie uitgevoerd. Een sessie begint vaak met de bekende zonnegroet oefening. Power yoga lijkt meer op sport dan op mediteren. Er is ook wel aandacht voor ademhaling en ontspanning, maar de nadruk ligt op het sterker maken van je lichaam. Door de vele verschillende oefeningen komen alle spieren aan de beurt en maak je je hele lichaam sterk en soepel.

Andere vormen van yoga

Er zijn nog heel veel andere vormen. Sommige zijn eeuwenoud, andere zijn aangepast aan onze westerse wensen. Een veel voorkomende vorm is de ouder-kindyoga, een yogavorm waarbij ouders samen met hun (jonge) kinderen yoga beoefenen. De oefeningen zijn niet kinderachtig, maar wel aangepast aan kinderen. De oefeningen die je leert kun je ook gemakkelijk thuis weer samen doen. 

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.