Sportmassage: waarom en hoe?

 

Sportmassage is een oefening die je kan doen voor en na de training. Het is handig als voorbereiding voor het sporten en voor herstel na het sporten. In dit artikel word je gewezen op het belang van een Sportmassage Schiedam.

Sportmassage: is het echt nuttig?

Sport is een oefening waarbij de spieren worden gebruikt. Spierarbeid kan de oorzaak zijn van spanning, die vaak verantwoordelijk zijn voor pijn en krampen. Dankzij een massage voel je je toch volledig ontspannen want spierspanningen zullen volledig verdwenen na een goede massagesessie. Sportmassage staat bekend om zijn therapeutische voordelen. Het ontspant de spieren en het lichaam en zorgt voor een uniek welzijn. Zelfs al heb je een massage voor het sporten gehad, dan nog is het belangrijk om het na de inspanning opnieuw te doen om de ontspanning van de sporter te verzekeren.

Voor, tijdens of na het sporten?

Voor, tijdens en na het sporten kan een sportmassage worden uitgevoerd. Voorafgaand aan een wedstrijd is het aan te raden om een ​​massage te ondergaan, vooral als je een topsporter bent. Maar je dient dit ook tijdens of na het sporten te doen. Als je een massage doet voordat je gaat trainen, help je jouw spieren te ontspannen waardoor je ook plankenkoorts tijdens de wedstrijd kan verminderen. Je kan een massage tijdens de uitvoering gebruiken om pijn te voorkomen of om spierspanning en gewrichtspijn te verminderen. Aan het einde van de inspanning is massage ook essentieel, omdat het helpt de spieren te ontspannen, de veneuze circulatie reguleert en het bloedsysteem help om gifstoffen af te voeren.

Zelf een massage doen of naar een professional gaan?

Je hebt misschien nooit gedacht dat het mogelijk was om een ​​professionele massagetherapeut in te huren. Maar je kan ook jezelf masseren tijdens of na het sporten. Maar als je de technieken niet helemaal goed kent, is het beter om een ​​deskundige in te schakelen die op het juiste moment het juiste zal doen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.